0

Меню-розкладка – це… Правила складання

У сучасному світі існує поділ на тих, хто притримується принципів здорового харчування, і тих, хто хоче куштувати смачне, аніж корисне меню. Звісно, більшість людей лякає думка про складання меню. Зокрема така проблема постає у...

0

Головні принципи правильного харчування

Останні роки значної популярності здобуває тренд правильного харчування. Разом із регулярними заняттями спортом людина ХХІ століття зрозуміла, аби бути здоровим – треба правильно харчуватися. У кожного із нас «власне» правильне харчування. Щоб визначитися зі...

0

Технологічні карти для підприємств громадського харчування

Технологічна карта є однм з обов’язкових внутрішніх документів підприємства, пов’язаного з громадським харчуванням. У цій статті розглянемо що таке технологічна карта, якої рецептури треба дотримуватися в технологічній карті, який контроль встановлює технологічна карта і...

0

У садочках, школах і дитячих таборах нові норми харчування

У березні 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив новий Порядок організації харчування у освітніх закладах і центрах для дитячого оздоровлення та відпочинку. У нашому матеріалі пройдемося по основних тезах документу. Відповідно до постанови, керівники...

0

Форми організації харчування згідно з МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України поділилося своїм баченням організації харчування в шкільній їдальні. Представлено п’ять можливих форм, які представимо нижче. Комплексними обідами розпочинаємо перелік форм організації харчування. Перед кожною дитиною постане вибір з двох варіантів...

0

Основные принципы правильного составления меню-раскладки

При составлении меню-раскладки обязательно нужно учитывать потребности, нагрузки и специфические особенности человека, для которого составляется меню. А для того, чтобы составленное меню не наскучило, оно должно быть составлено максимально разнообразно, с учетом введения в...

0

Составление меню-раскладок питания в школах-интернатах

Меню питания детей очень важно для их развития. Особое внимание необходимо уделить детям, которые живут и учатся в интернатах. На сегодняшний день школы-интернаты уделяют достаточно большое внимание питанию учащихся.

0

Меню-раскладка питания для детей дошкольного возраста

В меню питания детей большое значение имеет правильная пропорция продуктов питания.  Например, если в детском рационе увеличить количество мяса при составлении меню-раскладки, а количество молока уменьшить, это приводит к тому, что у детей ухудшается...

0

Программа «Меню-Раскладка» – автоматизированный учет и не только

Программа «Меню-Раскладка» предназначена для автоматизации работы бухгалтера по учету и списанию продуктов питания. Сегодня программу всё чаще и чаще применяют в бюджетных учреждениях. Программа «Меню- Раскладка» поможет Вам в формировании себестоимости готовой продукции.

0

Меню-раскладка раздельного питания. Правила составления

В современном динамичном мире 21 века многие из нас давно уже махнули рукой на своё здоровье и всё больше отдают предпочтение «вкусному» меню, нежели «здоровому». Посвящаю эту заметку новичкам в науке о правильном питании....