Author: Кузнецова Олександра

0

Розробляємо і складаємо гарне меню для кафе

Основа ресторанного бізнесу полягає у складанні меню. Це перший крок, над яким варто одразу задуматися. Адже часто ресторатори-початківці залишають його наостанок. Проте розробка меню для кафе або ресторану апріорі головний етап при створенні бізнес-ідеї....

0

Оновленому шкільному меню – нові технологічні карти від МОЗ

У Міністерстві охорони здоров’я України представили технологічні карти для впровадження у школах, дитсадках та дитячих інтернатах нового меню. Від 1 січня 2022 року українські школярі та дошкільнята харчуються по-новому. Впровадження змін не завжди буває...

0

Нове шкільне меню: що робити, якщо дитина не хоче їсти

З різними проблемами у харчуванні дитини шкільного віку можуть зіштовхнутися батьки. Наприклад, цими днями спостерігаємо незадоволення в шкільних лавах новим оновленим меню від Клопотенка. Тож чому школярі не завжди хочуть їсти в школі і...

0

Правильне шкільне харчування: основи та принципи складання меню

Школа – це не просто новий етап у житті дитини. Це повна зміна системи координат, якій характерні навантаження на розум і тіло маленької особистості.  Також у шкільний період розпочинаються заняття спортом. А ще організм...

0

Меню-розкладка в дитячому садку

Віддаючи дитину до дошкільного навчального закладу, розуміємо, що малюк буде там харчуватися. Дитячий садок відповідає за складання меню, щоб діти харчувалися збалансовано, різноманітно і безпечно. Вимоги до меню дитячого садка викладені у Санітарному регламенті...

0

Меню-розкладка – це… Правила складання

У сучасному світі існує поділ на тих, хто притримується принципів здорового харчування, і тих, хто хоче куштувати смачне, аніж корисне меню. Звісно, більшість людей лякає думка про складання меню. Зокрема така проблема постає у...

0

Головні принципи правильного харчування

Останні роки значної популярності здобуває тренд правильного харчування. Разом із регулярними заняттями спортом людина ХХІ століття зрозуміла, аби бути здоровим – треба правильно харчуватися. У кожного із нас «власне» правильне харчування. Щоб визначитися зі...

0

Технологічні карти для підприємств громадського харчування

Технологічна карта є однм з обов’язкових внутрішніх документів підприємства, пов’язаного з громадським харчуванням. У цій статті розглянемо що таке технологічна карта, якої рецептури треба дотримуватися в технологічній карті, який контроль встановлює технологічна карта і...

0

У садочках, школах і дитячих таборах нові норми харчування

У березні 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив новий Порядок організації харчування у освітніх закладах і центрах для дитячого оздоровлення та відпочинку. У нашому матеріалі пройдемося по основних тезах документу. Відповідно до постанови, керівники...

0

Форми організації харчування згідно з МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України поділилося своїм баченням організації харчування в шкільній їдальні. Представлено п’ять можливих форм, які представимо нижче. Комплексними обідами розпочинаємо перелік форм організації харчування. Перед кожною дитиною постане вибір з двох варіантів...