Author: Кузнецова Олександра

0

Меню-розкладка в дитячому садку

Віддаючи дитину до дошкільного навчального закладу, розуміємо, що малюк буде там харчуватися. Дитячий садок відповідає за складання меню, щоб діти харчувалися збалансовано, різноманітно і безпечно. Вимоги до меню дитячого садка викладені у Санітарному регламенті...

0

Меню-розкладка – це… Правила складання

У сучасному світі існує поділ на тих, хто притримується принципів здорового харчування, і тих, хто хоче куштувати смачне, аніж корисне меню. Звісно, більшість людей лякає думка про складання меню. Зокрема така проблема постає у...

0

Головні принципи правильного харчування

Останні роки значної популярності здобуває тренд правильного харчування. Разом із регулярними заняттями спортом людина ХХІ століття зрозуміла, аби бути здоровим – треба правильно харчуватися. У кожного із нас «власне» правильне харчування. Щоб визначитися зі...

0

Технологічні карти для підприємств громадського харчування

Технологічна карта є однм з обов’язкових внутрішніх документів підприємства, пов’язаного з громадським харчуванням. У цій статті розглянемо що таке технологічна карта, якої рецептури треба дотримуватися в технологічній карті, який контроль встановлює технологічна карта і...

0

У садочках, школах і дитячих таборах нові норми харчування

У березні 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив новий Порядок організації харчування у освітніх закладах і центрах для дитячого оздоровлення та відпочинку. У нашому матеріалі пройдемося по основних тезах документу. Відповідно до постанови, керівники...

0

Форми організації харчування згідно з МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України поділилося своїм баченням організації харчування в шкільній їдальні. Представлено п’ять можливих форм, які представимо нижче. Комплексними обідами розпочинаємо перелік форм організації харчування. Перед кожною дитиною постане вибір з двох варіантів...